Home Hantar Artikel Ke Forum Menu Berita Menua Akaun Anda Tops Hits Maklum Balas Iklan
Iklan Berbayar

Produk Untuk Suami
Rawatan Dadah Secara Islam

Natural Energy Enchancer

Biofactor 9

Rahsia Suami Gagah Istrei Sayang




Untuk tempahan iklan sila klik di sini
Login/Masuk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Modules
· Home
· Arkib Berita
· Cetak Artikel
· Feedback
· Flash_Player
· Forums
· iklandetik
· Journal
· News_sol
· Private Messages
· PRK Sg. Limau
· Recommend Us
· Search
· Shout Box
· Submit News
· Surveys
· Top 10
· Topics
· TopikML
· Web Links
· Your Account
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking Forum
Kedudukan Forumer:
© 2009 Detikdaily
Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: veteran
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 23193

People Online:
Visitors: 183
Members: 1
Total: 184

Online Now:
01: _MYGB Ziarahmenilai
Minda Lutfi

Aktivis akar umbi ini mempunyai tanggapan dan sudut pandang tersendiri

Mengapa Prof Redzuan perlu dipecat?

'Ya, gaji menteri kita bukan besar sangat, tapi ...'

Riuh-rendah kisah Firdaus akan segera berakhir ....

Salut buat pemberani Jamhuri, Fadhil dan Aslam

"Percikan api di setiap kampus, termasuk kubu Umno"

Hubungan rapuh PAS-DAP?

Harap bertenang dengar loceng amaran, usah terjun tingkap!

Apa tarikan istimewa Pemilu Indonesia?

Menanti perarakan petani 1 Mei
Semua...
Pendapat

PAS, terhempas sebelum berlepas

Akta Hasutan: Malaysia masih dijajah

Mahathir jadi macam Sultan Melaka?

Calonkan Kamarudin Jaffar untuk PRK Dun Pengkalan Kubor

Berjaya kendali krisis MH17 bukan pengukur prestasi Najib

Belajar berpolitik daripada Iskandar Samad

PAS sudah berubah

Apakah Kritikan Tun Mahathir Itu Masih "Laku" ?.

Bogel: Bagaimana kalau di negeri bukan Pakatan?

Kenapa Pakatan Rakyat perlu dipertahankan
Semua...
Penulis Tamu

Kita semua lebih mulia daripada lembu

Mahathir Perlu Keluar UMNO Sekali Lagi...

Kisah gagak, kakak tua, angsa dan merak

MAS dalam program ‘bellyup' dan 'bailout' raksasa

Meneroka Laluan Altenatif, Bukan U-Turn

Mohd Najib Hilang Sokongan Dr Mahathir

Penulis buku Malay Dilema alami alzheimer

Kalau Bukan Mahu Najib Letak Jawatan, Apakah Mahathir Nak BN Kalah Pilihanraya?

Menegur – Mahathir Mohamad

Mahathir Janji Akan Terus 'Menekan' Najib
Semua...
Open Artikel

Siapa yang mulakan krisis Selangor?

Gabungan parti pemerintah baharu mungkin dibentuk lepas PRU

Krisis MB Selangor masa terbaik Putrajaya adakan PRU14? -

PAS paling layak jadi MB

Punca sebenar DAP anggap Khalid Ibrahim pengkhianat

Putrajaya salah strategi isu kenaikan tol Tambak Johor

‘Boss-boss’ Umno jangan terus khayal dengan kepura-puraan

GST: Bukan sekadar penawar tetapi juga racun untuk BN

Nasib Khalid di hujung tanduk?

Cakap biar serupa bikin
Semua...
Kritikan

Kecelaruan dinamisme dalam Pakatan

Golongan kopiah putih yang haprak dalam PAS

Pakatan tidak akan ke Putrajaya selagi Hadi presiden PAS

BN sudah rosak, jika nak rosakkan lagi, beri kepada PKR memperbaikinya

Kasihan Khalid diperlakukan sebegitu rupa

Tarikh prosiding kes UMSKAL tidak relevan

Bagaimana Pakatan Rakyat akan menjadi kerajaan alternatif?

Hudud Kelantan talian hayat untuk Umno?

Berhibur berselawat ramai-ramai itu sesat?

BN akui bina masjid kerana projek
Semua...
Anonymous Online

Statistik RealTime Semasa:

Sila klik..
Detikdaily.Net :: View topic - Jogging
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log In Semak PMLog In Semak PM   Log inLog in 

Jogging
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Sukan, Kesihatan, Hobi & Rekreasi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 9918

PostPosted: Sat Sep 22, 2012 9:26 pm    Post subject: Jogging Reply with quote

Amalan jogging bukan perkara baru.

Tetapi waktu bilakah yang bagus untuk berjogging?

Ada orang kata waktu pagi, selepas subuh. Ada pula orang kata petang, selepas asar.
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3410

PostPosted: Sat Sep 22, 2012 9:45 pm    Post subject: Re: Jogging Reply with quote

21Halim wrote:
Amalan jogging bukan perkara baru.

Tetapi waktu bilakah yang bagus untuk berjogging?

Ada orang kata waktu pagi, selepas subuh. Ada pula orang kata petang, selepas asar.


Semua bagus. Saya suka sebelah pagi...selepas subuh.
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 9918

PostPosted: Sun Sep 23, 2012 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ada orang berjogging setiap hujung minggu.
Ada orang menjadikannya acara harian di sebelah petang sekitar 20 minit setelah pulang kerja.
Back to top
View user's profile Send private message
subangman
Moderator
Moderator


Joined: Apr 16, 2009
Posts: 10165

PostPosted: Sun Sep 23, 2012 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

La ni berjogging bukan setakat berriadah....sebagai exercise untuk menghadapi fru dengan water canon nanti...
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 9918

PostPosted: Sun Sep 23, 2012 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hati-hati jika berjogging pada waktu pagi yang masih gelap. Ada beberapa kes ragut berlaku.
Back to top
View user's profile Send private message
Manscrew
Junior Member
Junior Member


Joined: Feb 11, 2009
Posts: 358
Location: seanterodunia

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 12:23 am    Post subject: Reply with quote

subangman wrote:
La ni berjogging bukan setakat berriadah....sebagai exercise untuk menghadapi fru dengan water canon nanti...


Wink
Back to top
View user's profile Send private message
jambu_banyu
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Mar 28, 2010
Posts: 7604
Location: tetap istiqomah bersama PAS.

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 7:49 am    Post subject: Reply with quote

dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3410

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 8:45 am    Post subject: Reply with quote

jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.


Makin tua kenalah exercise sikit. Jangan buat exercise macam orang muda umur 18 tahun pulak. Jalan cepat atau lari-lari anak pun cukup ...lebih kurang setengah jam. Makan kena kurang le....kalau boleh, malam makan buah je. Nasi sekali saja iaitu makan tengah hari. Sarapan pagi makan roti gardenia hijau (wheat) 3 keping dengan air teh O. Isnin dan Khamis puasa sunat. Cuba amalkan untuk adakan sehari dalam seminggu sebagai hari untuk makan buah sahaja. Satu lagi...JANGAN HISAP ROKOK. Selamat mencuba. Anda akan rasa perubahan dalam tempoh 2 minggu je.
Back to top
View user's profile Send private message
spanarhidup
Moderator
Moderator


Joined: Apr 14, 2009
Posts: 1166

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 8:56 am    Post subject: Reply with quote

jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.

wahh baiiik punya..
Back to top
View user's profile Send private message
spanarhidup
Moderator
Moderator


Joined: Apr 14, 2009
Posts: 1166

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 8:57 am    Post subject: Reply with quote

viruscom wrote:
jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.


Makin tua kenalah exercise sikit. Jangan buat exercise macam orang muda umur 18 tahun pulak. Jalan cepat atau lari-lari anak pun cukup ...lebih kurang setengah jam. Makan kena kurang le....kalau boleh, malam makan buah je. Nasi sekali saja iaitu makan tengah hari. Sarapan pagi makan roti gardenia hijau (wheat) 3 keping dengan air teh O. Isnin dan Khamis puasa sunat. Cuba amalkan untuk adakan sehari dalam seminggu sebagai hari untuk makan buah sahaja. Satu lagi...JANGAN HISAP ROKOK. Selamat mencuba. Anda akan rasa perubahan dalam tempoh 2 minggu je.


ini satu tips yg baik...bagus bagus.. Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
waklan
Senior Member
Senior Member


Joined: Jun 13, 2011
Posts: 1166

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 9:03 am    Post subject: Reply with quote

Bagus semua info tuh malasahnyer "M" tu tebal sungguh payah betui nk start bila dh start cepat lak stop nyer...susah gak nak istiqomah bab jogging nih...
Back to top
View user's profile Send private message
spanarhidup
Moderator
Moderator


Joined: Apr 14, 2009
Posts: 1166

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 9:07 am    Post subject: Reply with quote

waklan wrote:
Bagus semua info tuh malasahnyer "M" tu tebal sungguh payah betui nk start bila dh start cepat lak stop nyer...susah gak nak istiqomah bab jogging nih...


setuju sungguh "M" memang pemberi masaalah..
Back to top
View user's profile Send private message
jambu_banyu
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Mar 28, 2010
Posts: 7604
Location: tetap istiqomah bersama PAS.

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

viruscom wrote:
jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.


Makin tua kenalah exercise sikit. Jangan buat exercise macam orang muda umur 18 tahun pulak. Jalan cepat atau lari-lari anak pun cukup ...lebih kurang setengah jam. Makan kena kurang le....kalau boleh, malam makan buah je. Nasi sekali saja iaitu makan tengah hari. Sarapan pagi makan roti gardenia hijau (wheat) 3 keping dengan air teh O. Isnin dan Khamis puasa sunat. Cuba amalkan untuk adakan sehari dalam seminggu sebagai hari untuk makan buah sahaja. Satu lagi...JANGAN HISAP ROKOK. Selamat mencuba. Anda akan rasa perubahan dalam tempoh 2 minggu je.

aku jenis kuat makan tapi body still maintain slim gitew! Laughing Laughing Laughing
aku dah tak hisap rokok sejak 1 jan.90 sampai sekarang.sebelum tu
terer jugak.insya'Allah aku akan cuba amalkan puasa dan joging semula.
teng Q atas nasihat bro!
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 9918

PostPosted: Fri Sep 28, 2012 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Apabila berjogging, guru sukan kata paru-paru akan mengembang dan dapat mengambil lebih banyak oksigen.

Ramai di antara kita gemar berjogging di sepanjang jalan raya. Banyak kenderaan. Semua keluarkan asap yang tidak bagus untuk kesihatan.

Macam mana ini? Elok tak berjogging di sepanjang jalan raya?
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3410

PostPosted: Fri Sep 28, 2012 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

21Halim wrote:
Apabila berjogging, guru sukan kata paru-paru akan mengembang dan dapat mengambil lebih banyak oksigen.

Ramai di antara kita gemar berjogging di sepanjang jalan raya. Banyak kenderaan. Semua keluarkan asap yang tidak bagus untuk kesihatan.

Macam mana ini? Elok tak berjogging di sepanjang jalan raya?


Saya cadangkan JANGAN JOGGING KAT JALAN RAYA yang sibuk...BAHAYA. Jogging le kat jalan raya di taman, tempat jogging yang disediakan. Tepi laut...kawasan pantai....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Sukan, Kesihatan, Hobi & Rekreasi All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

  Ahmad Lutfi Othman
  Azizi Abdullah
  Abdul Kadir Jasin
  Mahaguru58
  Merah Tinta
  Amdang 81
  Ibnu Hasyim
  Cucu Mat Kilau
  Tun Dr Mahathir
  Rockys Bru
  Screenshots
  Cikgu Nuri’s Online
  Attakiri
  Abu Ayysah
  Suhaimi Taib
  Redhuan D. Oon
  Lagenda Buta
  Orang Klawang
  Tok Pijat
  Zahid Yusof
  Taranama
  Pemuda BukitKatil
  Kedahlenie..!!
  Dr Fikrah
  Putera Batu
  Addin
  Budu Online

  ...penarik beca
  Roslan SMS Corner
  Amin Iskandar
  A L- H U S S E Y N
  Ketua Perusuh
  Kuda Kepang
  Kickdefella
  Kuda Ranggi
  Putera Maya
  Lanh14
  Wan Nordin Yaacob
  Khalid samad
  Jed Yoong
  Dr. Hj. Hamirdin
  Malaysia Waves
  Sofi Wahab
  Telahan Politik
  Boneka, Penyu, SPR
  Jamaludin Md Isa
  Helang Jagat
  Meli Kapak Jangak
  Hishamuddin Rais

  Tun Telanai
  Faisal Tehrani
  Ibrahim Baba
  Fudzail
  Drs Idham Lim
  Ust Nasrudin
  Zaharuddin.Net
  Al-Bakistani
  SaifulIslam.Com
  Dr. Mohd Asri
  sya~reformis
  al-Kerohi
  Aduka Taruna
  Nik Abdul Nik Aziz
  jahilGoBlog
  Edyesdotcom
  Bulan Penuh 2012
  Rosli Salem
  Che Kamala
  Rusli Islam
  klpost.com
  Jiwo Kelete
  Cenangau
  Pemuda Wilayah
  Lilahi taala
  Kalam Perantau
  Tempe Goreng
  Sokong PR
  Janggut
  Tarmizi Mohd Jam
  Kopitiam Bang Nan
  Pink Turtle
  Perisik Rakyat
  Siasahdaily
  Pahang daily
  Sabahdaily
  Kampus Negara
  Al Banjari
  Bumi Perak
  Zabidi Morad
  Ahmad Fadhil
  Eddie Putra
  Amirulreza
  Rozmal Malakan
  Republik kata
  Go Malaysia
  Ahli Parlimen PAS
  A.M.K.N.S.
  Ust Idris Ahmad
  Mummy Rokiah
  Greenboc
  Lagi....
* Tidak mengikut susunan keutamaan
design by ethaidesign.com