Home Hantar Artikel Ke Forum Menu Berita Menua Akaun Anda Tops Hits Maklum Balas Iklan
Iklan Berbayar
Rawatan Dadah Secara Islam

Rahsia Suami Gagah Istrei Sayang



Rawatan Kencing manis atau diabetes

Produk Kesihatan Untuk Lelaki

Produk Untuk Suami

Mengatasi Masalah Diabetes

Untuk tempahan iklan sila klik di sini
Login/Masuk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Modules
· Home
· Arkib Berita
· Cetak Artikel
· Feedback
· Flash_Player
· Forums
· iklandetik
· Journal
· News_sol
· Private Messages
· PRK Sg. Limau
· Recommend Us
· Search
· Shout Box
· Submit News
· Surveys
· Top 10
· Topics
· TopikML
· Web Links
· Your Account
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Minda Lutfi

Melepasi jerangkap kerusi panas MB Selangor

Pelantikan Azmin, peranan raja dan krisis yang tidak reda

Isu Johor, rakyat terabai dalam muktamar PAS di Batu Pahat

Konflik dalaman PAS: Menang jadi arang

Krisis MB S'gor: Jangan sampai malu mengaku ahli PAS

Susan, Safwan dan Beng Hock

Aktivis akar umbi ini mempunyai tanggapan dan sudut pandang tersendiri

Mengapa Prof Redzuan perlu dipecat?

'Ya, gaji menteri kita bukan besar sangat, tapi ...'

Riuh-rendah kisah Firdaus akan segera berakhir ....
Semua...
Pendapat

Tiada siapa-siapa dalam UMNO yang berani lawan Najib.

Legalisasi perkahwinan sejenis: Tewasnya sebuah norma kemanusiaan

Mengapa kita banyak membazir untuk pemutar skru dan plat kereta?

Kerajaan Semacam Tak Peka Derita Rakyat

Pakatan Rakyat 2.0 Dan Kuasa Ketiga

Fakta menarik Pilihanraya Umum, PAS & UMNO

Iktibar perpecahan Islam di UKM

Silap tinggal jemaah

Langkah Khairul bantutkan politik baru Umno

Pertukaran pemimpin diperlukan demi Malaysia
Semua...
Penulis Tamu

Mengapa Tak Serbu Pejabat Dan Rumah Najib Juga ?

Am Bank dan Bank Negara Malaysia boleh sahkan kewujudan akaun Najib

Pertemuan Tergempar Ahli Ahli Parlimen Berkenaan Perkembagaan Politik Terkini

Respon deklarasi “Rakyat Perlukan Kerajaan Alternatif”

Jika kita simpati kepada orang lain, orang simpati pada kita.

DS Anwar Ibrahim tidak setuju umumkan "Pakatan Rakyat sudah mati" ?

Jerat jenayah bakal menjerut leher Najib

Najib dan isteri perlu segera membuat pengisytiharan harta

Husam akan bercakap fasal politik selepas Ramadhan

Mara Dalam Jangkitan Sistemik
Semua...
Open Artikel

Pakatan hancur, kepemimpinan PAS berpecah

Berakhirnya Pakatan, mimpi indah atau ngeri buat Umno

Dalam benci ada sayang

Apa Hadi nak kata?

Awasi anasir surbersif di media cetak Umno arus perdana

LIM Kit Siang kukuhkan kedudukan hadi

Hadi, survival Pas dan UMNO?

NGO jadi liabiliti kepada UMNO

Apa yang kecoh isu PM vs TPM?

Tak perlu puji, tapi jangan cemuh Rosmah
Semua...
Kritikan

Sikit masa lagi, pakatan ini akan berkecai

Menunggu Hadi bertemu pemimpin Pakatan

Pimpinan Pakatan Rakyat Lemah, Tidak Matang & Tak sepakat

Perangai politik buruk presiden PAS

Adakah Pakatan penuhi aspirasi rakyat

Padan muka PAS ditipu hidup hidup oleh Umno!

Fahami luahan ahli, jangan tuding jari

PAS oh PAS

Anak Muda Baru Bersusuh

Malangnya Nasib Parti PAS ..
Semua...
Rangking Forum
Kedudukan Forumer:
© 2009 Detikdaily
Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: marcel11fear
New Today: 18
New Yesterday: 22
Overall: 24349

People Online:
Visitors: 515
Members: 2
Total: 517

Online Now:
01: _MYGB juang1430
02: _MYGB viruscom
Anonymous Online

Statistik RealTime Semasa:

Sila klik..
Detikdaily.Net :: View topic - Jogging
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log In Semak PMLog In Semak PM   Log inLog in 

Jogging
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Sukan, Kesihatan, Hobi & Rekreasi
View previous topic :: View next topic  
Author Message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10391

PostPosted: Sat Sep 22, 2012 9:26 pm    Post subject: Jogging Reply with quote

Amalan jogging bukan perkara baru.

Tetapi waktu bilakah yang bagus untuk berjogging?

Ada orang kata waktu pagi, selepas subuh. Ada pula orang kata petang, selepas asar.
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3545

PostPosted: Sat Sep 22, 2012 9:45 pm    Post subject: Re: Jogging Reply with quote

21Halim wrote:
Amalan jogging bukan perkara baru.

Tetapi waktu bilakah yang bagus untuk berjogging?

Ada orang kata waktu pagi, selepas subuh. Ada pula orang kata petang, selepas asar.


Semua bagus. Saya suka sebelah pagi...selepas subuh.
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10391

PostPosted: Sun Sep 23, 2012 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ada orang berjogging setiap hujung minggu.
Ada orang menjadikannya acara harian di sebelah petang sekitar 20 minit setelah pulang kerja.
Back to top
View user's profile Send private message
subangman
Moderator
Moderator


Joined: Apr 16, 2009
Posts: 10328

PostPosted: Sun Sep 23, 2012 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

La ni berjogging bukan setakat berriadah....sebagai exercise untuk menghadapi fru dengan water canon nanti...
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10391

PostPosted: Sun Sep 23, 2012 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hati-hati jika berjogging pada waktu pagi yang masih gelap. Ada beberapa kes ragut berlaku.
Back to top
View user's profile Send private message
Manscrew
Junior Member
Junior Member


Joined: Feb 11, 2009
Posts: 358
Location: seanterodunia

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 12:23 am    Post subject: Reply with quote

subangman wrote:
La ni berjogging bukan setakat berriadah....sebagai exercise untuk menghadapi fru dengan water canon nanti...


Wink
Back to top
View user's profile Send private message
jambu_banyu
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Mar 28, 2010
Posts: 8060
Location: PAS sentiasa dihati ku.

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 7:49 am    Post subject: Reply with quote

dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3545

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 8:45 am    Post subject: Reply with quote

jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.


Makin tua kenalah exercise sikit. Jangan buat exercise macam orang muda umur 18 tahun pulak. Jalan cepat atau lari-lari anak pun cukup ...lebih kurang setengah jam. Makan kena kurang le....kalau boleh, malam makan buah je. Nasi sekali saja iaitu makan tengah hari. Sarapan pagi makan roti gardenia hijau (wheat) 3 keping dengan air teh O. Isnin dan Khamis puasa sunat. Cuba amalkan untuk adakan sehari dalam seminggu sebagai hari untuk makan buah sahaja. Satu lagi...JANGAN HISAP ROKOK. Selamat mencuba. Anda akan rasa perubahan dalam tempoh 2 minggu je.
Back to top
View user's profile Send private message
spanarhidup
Moderator
Moderator


Joined: Apr 14, 2009
Posts: 1168

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 8:56 am    Post subject: Reply with quote

jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.

wahh baiiik punya..
Back to top
View user's profile Send private message
spanarhidup
Moderator
Moderator


Joined: Apr 14, 2009
Posts: 1168

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 8:57 am    Post subject: Reply with quote

viruscom wrote:
jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.


Makin tua kenalah exercise sikit. Jangan buat exercise macam orang muda umur 18 tahun pulak. Jalan cepat atau lari-lari anak pun cukup ...lebih kurang setengah jam. Makan kena kurang le....kalau boleh, malam makan buah je. Nasi sekali saja iaitu makan tengah hari. Sarapan pagi makan roti gardenia hijau (wheat) 3 keping dengan air teh O. Isnin dan Khamis puasa sunat. Cuba amalkan untuk adakan sehari dalam seminggu sebagai hari untuk makan buah sahaja. Satu lagi...JANGAN HISAP ROKOK. Selamat mencuba. Anda akan rasa perubahan dalam tempoh 2 minggu je.


ini satu tips yg baik...bagus bagus.. Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
waklan
Senior Member
Senior Member


Joined: Jun 13, 2011
Posts: 1169

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 9:03 am    Post subject: Reply with quote

Bagus semua info tuh malasahnyer "M" tu tebal sungguh payah betui nk start bila dh start cepat lak stop nyer...susah gak nak istiqomah bab jogging nih...
Back to top
View user's profile Send private message
spanarhidup
Moderator
Moderator


Joined: Apr 14, 2009
Posts: 1168

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 9:07 am    Post subject: Reply with quote

waklan wrote:
Bagus semua info tuh malasahnyer "M" tu tebal sungguh payah betui nk start bila dh start cepat lak stop nyer...susah gak nak istiqomah bab jogging nih...


setuju sungguh "M" memang pemberi masaalah..
Back to top
View user's profile Send private message
jambu_banyu
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Mar 28, 2010
Posts: 8060
Location: PAS sentiasa dihati ku.

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

viruscom wrote:
jambu_banyu wrote:
dah hampir 2 tahun tak joging.dulu kerap joging sebelah petang.tak dapat petang ganti esok
sebelah pagi.joging slow2 2km jer tak mampu jauh2 maklum ler usia dah semakin tua.


Makin tua kenalah exercise sikit. Jangan buat exercise macam orang muda umur 18 tahun pulak. Jalan cepat atau lari-lari anak pun cukup ...lebih kurang setengah jam. Makan kena kurang le....kalau boleh, malam makan buah je. Nasi sekali saja iaitu makan tengah hari. Sarapan pagi makan roti gardenia hijau (wheat) 3 keping dengan air teh O. Isnin dan Khamis puasa sunat. Cuba amalkan untuk adakan sehari dalam seminggu sebagai hari untuk makan buah sahaja. Satu lagi...JANGAN HISAP ROKOK. Selamat mencuba. Anda akan rasa perubahan dalam tempoh 2 minggu je.

aku jenis kuat makan tapi body still maintain slim gitew! Laughing Laughing Laughing
aku dah tak hisap rokok sejak 1 jan.90 sampai sekarang.sebelum tu
terer jugak.insya'Allah aku akan cuba amalkan puasa dan joging semula.
teng Q atas nasihat bro!
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10391

PostPosted: Fri Sep 28, 2012 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Apabila berjogging, guru sukan kata paru-paru akan mengembang dan dapat mengambil lebih banyak oksigen.

Ramai di antara kita gemar berjogging di sepanjang jalan raya. Banyak kenderaan. Semua keluarkan asap yang tidak bagus untuk kesihatan.

Macam mana ini? Elok tak berjogging di sepanjang jalan raya?
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3545

PostPosted: Fri Sep 28, 2012 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

21Halim wrote:
Apabila berjogging, guru sukan kata paru-paru akan mengembang dan dapat mengambil lebih banyak oksigen.

Ramai di antara kita gemar berjogging di sepanjang jalan raya. Banyak kenderaan. Semua keluarkan asap yang tidak bagus untuk kesihatan.

Macam mana ini? Elok tak berjogging di sepanjang jalan raya?


Saya cadangkan JANGAN JOGGING KAT JALAN RAYA yang sibuk...BAHAYA. Jogging le kat jalan raya di taman, tempat jogging yang disediakan. Tepi laut...kawasan pantai....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Sukan, Kesihatan, Hobi & Rekreasi All times are GMT + 8 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

  Ahmad Lutfi Othman
  Azizi Abdullah
  Abdul Kadir Jasin
  Mahaguru58
  Merah Tinta
  Amdang 81
  Ibnu Hasyim
  Cucu Mat Kilau
  Tun Dr Mahathir
  Rockys Bru
  Screenshots
  Cikgu Nuri’s Online
  Attakiri
  Abu Ayysah
  Suhaimi Taib
  Redhuan D. Oon
  Lagenda Buta
  Orang Klawang
  Tok Pijat
  Zahid Yusof
  Taranama
  Pemuda BukitKatil
  Kedahlenie..!!
  Dr Fikrah
  Putera Batu
  Addin
  Budu Online

  ...penarik beca
  Roslan SMS Corner
  Amin Iskandar
  A L- H U S S E Y N
  Ketua Perusuh
  Kuda Kepang
  Kickdefella
  Kuda Ranggi
  Putera Maya
  Lanh14
  Wan Nordin Yaacob
  Khalid samad
  Jed Yoong
  Dr. Hj. Hamirdin
  Malaysia Waves
  Sofi Wahab
  Telahan Politik
  Boneka, Penyu, SPR
  Jamaludin Md Isa
  Helang Jagat
  Meli Kapak Jangak
  Hishamuddin Rais

  Tun Telanai
  Faisal Tehrani
  Ibrahim Baba
  Fudzail
  Drs Idham Lim
  Ust Nasrudin
  Zaharuddin.Net
  Al-Bakistani
  SaifulIslam.Com
  Dr. Mohd Asri
  sya~reformis
  al-Kerohi
  Aduka Taruna
  Nik Abdul Nik Aziz
  jahilGoBlog
  Edyesdotcom
  Bulan Penuh 2012
  Rosli Salem
  Che Kamala
  Rusli Islam
  klpost.com
  Jiwo Kelete
  Cenangau
  Pemuda Wilayah
  Lilahi taala
  Kalam Perantau
  Tempe Goreng
  Sokong PR
  Janggut
  Tarmizi Mohd Jam
  Kopitiam Bang Nan
  Pink Turtle
  Perisik Rakyat
  Siasahdaily
  Pahang daily
  Sabahdaily
  Kampus Negara
  Al Banjari
  Bumi Perak
  Zabidi Morad
  Ahmad Fadhil
  Eddie Putra
  Amirulreza
  Rozmal Malakan
  Republik kata
  Go Malaysia
  Ahli Parlimen PAS
  A.M.K.N.S.
  Ust Idris Ahmad
  Mummy Rokiah
  Greenboc
  Lagi....
* Tidak mengikut susunan keutamaan
design by ethaidesign.com