Home Hantar Artikel Ke Forum Menu Berita Menua Akaun Anda Tops Hits Maklum Balas Iklan
Iklan Berbayar
Rahsia Suami Gagah Isteri Sayang



Untuk tempahan iklan sila klik di sini
Login/Masuk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Modules
· Home
· Arkib Berita
· Cetak Artikel
· Downloads
· Feedback
· Flash_Player
· Forums
· iklandetik
· Journal
· Members List
· News_sol
· Private Messages
· PRK Sg. Limau
· Recommend Us
· Search
· Shout Box
· Submit News
· Surveys
· Top 10
· Topics
· TopikML
· Web Links
· Your Account
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Minda Lutfi

Tiga dialog santai pagi Rabu

Adakah saya masih bermimpi...

Miminimumkan rasuah, Miminimumkan kuasa .

Persepsi Buruk Mengenai Gabungan Pembangkang ...

Masih berpeluang menang walaupun tiga penjuru

Perak nampak mudah tapi cukup sengit

Lebih mudah Pakatan Harapan ambil alih Kedah

Menyanggah tohmahan Amanah bukan parti Islam

Tiang seri Umno bakal roboh

Muafakat politik haruslah dihormati
Semua...
Pendapat

PAS parti besar, tak akan benarkan jadi punching bag

PLUS wajib beri kad TnG percuma, subsidi SmartTag

Gaji rakyat memang rendah

Sesekali jengahlah keadaan di sekolah tahfiz

Mb lantik jawatan exco, mb jugalah yang tamatkan.

China ceroboh Sarawak, Hishammuddin perlu tegas

Takziah kepada keluarga Adik Mohd Thaqif Amin Mohd Ghadafi.

Sambut Israk Mikraj perlu nafas baru, bukan klise

Sikit - Sikit Syiah, Sikit - Sikit Wahabi

Masjid perlu mesra dakwah
Semua...
Penulis Tamu

Debaran Azmin Ali sudah berakhir - Pas putus hubungan dengan PKR

Sayang Mahfuz sudah pergi jauh!

Takziah Dan Bersabar Atas Musibah

Takziah atas kejadian ribut di Muktamar PAS

Ribut di Muktamar Pas: Presiden Amanah berdoa semoga semua selamat

Tutup sekolah tahfiz cadangan habis cerdik?

Apa itu 'pembangunan Islam' wahai Datuk Seri Najib?

Penyelesaian Hutang 1MDB Kepada IPIC: Kenapa Pegawai Pejabat PM yang terlibat.

1MDB: Penyelesaian Atas Kertas

Berkenaan Kerjasama Saya Dengan Pasukan Petugas Khas Forex
Semua...
Open Artikel

Kerajaan Selangor perlu segera singkirkan duri dalam daging

Jangan pilih kawan makan kawan

Bagaimana DAP, PKR tanpa sokongan Pas di Pulau Pinang

'Kenyataan saya diambil di luar konteks'

PKR-Pas genting dalam tahaluf siyasi

Lebai dan polemik citra Melayu

Umno sedia beri laluan Pas kuasai 5 negeri?

Antara Debaran, Penghormatan Dan Kejayaan

Harga gula naik: Reda dan pasrahlah!

'Dr M tak bodoh cuma oportunis'
Semua...
Kritikan

PAS sedang bekerja untuk Umno secara total

Apakah PAS berasa sudah cukup kuat?

PAS: Parti politik atau jemaah tabligh?

Kecelaruan mentel Politik Suhaizan

PAS yang semakin lemas

Jawablah dengan berhemah,wahai pemimpin politik!

Harapan Palsu Deklarasi Mahathir

Masih "jantan" kah Mahfuz dan Husam?

Blok ke-3 PAS yang mencurigakan

Pakatan Harapan makin tiada harapan
Semua...
Rangking Forum
Kedudukan Forumer:
© 2009 Detikdaily
Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: Mursyid
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 24846

People Online:
Visitors: 618
Members: 0
Total: 618
Anonymous Online

Statistik RealTime Semasa:

Sila klik..
Detikdaily.Net :: View topic - AWAS!Minyak Pelincir kereta tiruan di luar Sana!
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log In Semak PMLog In Semak PM   Log inLog in 

AWAS!Minyak Pelincir kereta tiruan di luar Sana!

 
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Pertanyaan, Pengumuman, Maklumat & Permasalahan
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ainnas85
Junior Member
Junior Member


Joined: Sep 06, 2012
Posts: 11

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 4:43 am    Post subject: AWAS!Minyak Pelincir kereta tiruan di luar Sana! Reply with quote

KHIDMAT MASYARAKAT..
..Jangan perjudikan kenderaan yang mahal anda beli!!..Gunakan minyak yg original sahaja.dari pengedar bertauliah..

Back to top
View user's profile Send private message
solokwanmore
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 17, 2009
Posts: 9697
Location: Kg Solok Wan Moh

PostPosted: Sat Jan 26, 2013 3:47 am    Post subject: Reply with quote

camne nak bezakan antara ori dgn tiruan?
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Sat Jan 26, 2013 8:43 am    Post subject: Reply with quote

solokwanmore wrote:
camne nak bezakan antara ori dgn tiruan?


jawapan tipikal oleh pihak mereka...

Hantar kenderaan anda ke pusat servis yang sah untuk mendapatkan barang-barang yang asli... Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3959

PostPosted: Mon Jan 28, 2013 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

patriot wrote:
solokwanmore wrote:
camne nak bezakan antara ori dgn tiruan?


jawapan tipikal oleh pihak mereka...

Hantar kenderaan anda ke pusat servis yang sah untuk mendapatkan barang-barang yang asli... Very Happy


Pusat servis tersebut pun boleh terdedah kepada pembelian minyak berjenama yang tiruan. So cam mana?
Back to top
View user's profile Send private message
ainnas85
Junior Member
Junior Member


Joined: Sep 06, 2012
Posts: 11

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

SOALAN 1 - KENAPA ORG CIPTA MINYAK HITAM???

- KENAPA TERCIPTANYA MINYAK HITAM???

JAWAPAN - GESERAN !!!

SOALAN 2 - KENAPA ENJIN KITA JEM..???
- EINJIN KITA JEM SEBAB APA??

JAWAPAN - GESERAN !!!

boleh layari untuk lebih detail alat untuk kesan minyak hitam

http://nasjtx.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10606

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Ada sahaja jalan menipu orang ramai.
Back to top
View user's profile Send private message
chingkoq
Moderator
Moderator


Joined: Apr 15, 2009
Posts: 8478
Location: Calon BN DUN Melaka..hehehe

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

aku ada sembang pasal minyak castrol magnetec lebih murah di Tesco banding kedai servis..

kawan aku kata..." kawan aku kerja kedai sparepart..3 botol dari 1 dozen minyak pelincir aje yang ori..yg lain tiruan..."

aku nak percaya pun salah..tak percaya pun salah..

.." kada stesyen minyak aje yg ori..sebab tu harganya mahal.." tambahnya lagi..

sekali lagi aku rasa nak percaya pun salah..tak percaya pun salah..

ada ke nilai barang menurut harga? hehehe Laughing

aku takut ada kes orang jual benda baru..habis dia perlekeh benda yang ada....mcm kawan bini aku jual produk amway...hehehe Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Wed Jan 30, 2013 10:03 am    Post subject: Reply with quote

aku masih tak faham minyak 'ori' tu macam mana ?

adakah minyak itu dibuat dari bahan2 tiruan seperti minyak dah pakai ditapis semula atau dari minyak kelapa sawit atau adakah 'jenama' sahaja yg tidak ori tapi minyak pelincirnya tetap dibuat dari bahan yg ori ?

tapi di sudut hati aku... minyak tu tetap di buat sebagaimana formula asal untuk dijadikan minyak pelincir...tetapi jenama sahaja yg tiruan... maknanya minyak itu tetap boleh di gunakan untuk enjin.. Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
chingkoq
Moderator
Moderator


Joined: Apr 15, 2009
Posts: 8478
Location: Calon BN DUN Melaka..hehehe

PostPosted: Wed Jan 30, 2013 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

patriot wrote:
aku masih tak faham minyak 'ori' tu macam mana ?

adakah minyak itu dibuat dari bahan2 tiruan seperti minyak dah pakai ditapis semula atau dari minyak kelapa sawit atau adakah 'jenama' sahaja yg tidak ori tapi minyak pelincirnya tetap dibuat dari bahan yg ori ?

tapi di sudut hati aku... minyak tu tetap di buat sebagaimana formula asal untuk dijadikan minyak pelincir...tetapi jenama sahaja yg tiruan... maknanya minyak itu tetap boleh di gunakan untuk enjin.. Rolling Eyes


mungkin jugak minyak kurang qualiti dikatakan minyak gred tinggi..dibotolkan/dibungkus kedalam botol/bekas dari jenama terkenal tujuan menipu..

tapi seperti cerita kawan aku...aku musykil..siapa pulak yang bungkuskan dalam kartun 1 dozen dan campurkan 2 3 botol minyak "tipu"...?

hehe Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Wed Jan 30, 2013 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

chingkoq wrote:
patriot wrote:
aku masih tak faham minyak 'ori' tu macam mana ?

adakah minyak itu dibuat dari bahan2 tiruan seperti minyak dah pakai ditapis semula atau dari minyak kelapa sawit atau adakah 'jenama' sahaja yg tidak ori tapi minyak pelincirnya tetap dibuat dari bahan yg ori ?

tapi di sudut hati aku... minyak tu tetap di buat sebagaimana formula asal untuk dijadikan minyak pelincir...tetapi jenama sahaja yg tiruan... maknanya minyak itu tetap boleh di gunakan untuk enjin.. Rolling Eyes


mungkin jugak minyak kurang qualiti dikatakan minyak gred tinggi..dibotolkan/dibungkus kedalam botol/bekas dari jenama terkenal tujuan menipu..

tapi seperti cerita kawan aku...aku musykil..siapa pulak yang bungkuskan dalam kartun 1 dozen dan campurkan 2 3 botol minyak "tipu"...?

hehe Laughing


maknanya...pembekal minyak ori pun menipu... so..nak percaya kat sape lagi ? Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
lanung
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 20, 2009
Posts: 6802

PostPosted: Fri Feb 01, 2013 7:48 am    Post subject: Reply with quote

kalau beli yg mahal.....tup...tup...tiruan....
apa kes......huh susah ni....
ni baik punyer klon ni.... Shocked Shocked Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10606

PostPosted: Sat Feb 02, 2013 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hati tidaklah sakit sangat jika beli barang murah tetapi tiruan.

Masalahnya ialah bayar mahal-mahal tetapi dapat tiruan punya, macam mana?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Pertanyaan, Pengumuman, Maklumat & Permasalahan All times are GMT + 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

  Ahmad Lutfi Othman
  Azizi Abdullah
  Abdul Kadir Jasin
  Mahaguru58
  Merah Tinta
  Amdang 81
  Ibnu Hasyim
  Cucu Mat Kilau
  Tun Dr Mahathir
  Rockys Bru
  Screenshots
  Cikgu Nuri’s Online
  Attakiri
  Abu Ayysah
  Suhaimi Taib
  Redhuan D. Oon
  Lagenda Buta
  Orang Klawang
  Tok Pijat
  Zahid Yusof
  Taranama
  Pemuda BukitKatil
  Kedahlenie..!!
  Dr Fikrah
  Putera Batu
  Addin
  Budu Online

  ...penarik beca
  Roslan SMS Corner
  Amin Iskandar
  A L- H U S S E Y N
  Ketua Perusuh
  Kuda Kepang
  Kickdefella
  Kuda Ranggi
  Putera Maya
  Lanh14
  Wan Nordin Yaacob
  Khalid samad
  Jed Yoong
  Dr. Hj. Hamirdin
  Malaysia Waves
  Sofi Wahab
  Telahan Politik
  Boneka, Penyu, SPR
  Jamaludin Md Isa
  Helang Jagat
  Meli Kapak Jangak
  Hishamuddin Rais

  Tun Telanai
  Faisal Tehrani
  Ibrahim Baba
  Fudzail
  Drs Idham Lim
  Ust Nasrudin
  Zaharuddin.Net
  Al-Bakistani
  SaifulIslam.Com
  Dr. Mohd Asri
  sya~reformis
  al-Kerohi
  Aduka Taruna
  Nik Abdul Nik Aziz
  jahilGoBlog
  Edyesdotcom
  Bulan Penuh 2012
  Rosli Salem
  Che Kamala
  Rusli Islam
  klpost.com
  Jiwo Kelete
  Cenangau
  Pemuda Wilayah
  Lilahi taala
  Kalam Perantau
  Tempe Goreng
  Sokong PR
  Janggut
  Tarmizi Mohd Jam
  Kopitiam Bang Nan
  Pink Turtle
  Perisik Rakyat
  Siasahdaily
  Pahang daily
  Sabahdaily
  Kampus Negara
  Al Banjari
  Bumi Perak
  Zabidi Morad
  Ahmad Fadhil
  Eddie Putra
  Amirulreza
  Rozmal Malakan
  Republik kata
  Go Malaysia
  Ahli Parlimen PAS
  A.M.K.N.S.
  Ust Idris Ahmad
  Mummy Rokiah
  Greenboc
  Lagi....
* Tidak mengikut susunan keutamaan
design by ethaidesign.com