Home Hantar Artikel Ke Forum Menu Berita Menua Akaun Anda Tops Hits Maklum Balas Iklan
Iklan Berbayar


Produk Untuk Suami
Rawatan Dadah Secara Islam

Natural Energy Enchancer

Biofactor 9

Rahsia Suami Gagah Istrei Sayang

Produk Keluarga Bahagia


Untuk tempahan iklan sila klik di sini
Login/Masuk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Modules
· Home
· Arkib Berita
· Cetak Artikel
· Feedback
· Flash_Player
· Forums
· iklandetik
· Journal
· News_sol
· Private Messages
· PRK Sg. Limau
· Recommend Us
· Search
· Shout Box
· Submit News
· Surveys
· Top 10
· Topics
· TopikML
· Web Links
· Your Account
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking Forum
Kedudukan Forumer:
© 2009 Detikdaily
Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: mohdgazali50
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 23201

People Online:
Visitors: 163
Members: 1
Total: 164

Online Now:
01: _MYGB Banuiman
Minda Lutfi

Melepasi jerangkap kerusi panas MB Selangor

Pelantikan Azmin, peranan raja dan krisis yang tidak reda

Isu Johor, rakyat terabai dalam muktamar PAS di Batu Pahat

Konflik dalaman PAS: Menang jadi arang

Krisis MB S'gor: Jangan sampai malu mengaku ahli PAS

Susan, Safwan dan Beng Hock

Aktivis akar umbi ini mempunyai tanggapan dan sudut pandang tersendiri

Mengapa Prof Redzuan perlu dipecat?

'Ya, gaji menteri kita bukan besar sangat, tapi ...'

Riuh-rendah kisah Firdaus akan segera berakhir ....
Semua...
Pendapat

Chubadak & Kerpan, teguran kepada kerajaan

Berhati-hati mengkritik Hudud

Mengapa Anwar Ibrahim Begitu 'Ditakuti'.

Saat saya mengenali Anwar dan kenapa dia perlu disokong

Umat Islam perlu beri perhatian kenyataan Qaradawi

Fobia BN terhadap Anwar boleh cetuskan penentangan pelajar seperti di HK

Jangan Dipersalahkan Pelajar Universiti Malaya

Tarikh pelaksanaan GST ditakuti...

Pakatan Rakyat tanpa Anwar

Ke Mana 'Hanyut'nya Universiti Malaya
Semua...
Penulis Tamu

BR1M: BN tidak perlu lagi sogok rakyat bila PRU tiba?

Harapan Anwar Bebas Cerah?

Najib patut bagi medal kepada Wahidah

Subsidi Minyak

Sebarang bentuk kebarangkalian tetap saya sedia

Pakatan melepasi era Anwar

Wajarkah diam terus menjadi amalan Najib?

Abdul Hadi perlu kenal species PasMa

Arah perjuangan Islam ialah Islam

Anwar Sekali Lagi Mahu Direputkan Dalam Penjara
Semua...
Open Artikel

Pastikan Bajet benar-benar sampai kepada rakyat

Bersaralah Anwar Ibrahim, rakyat sudah letih

Peguam Negara yang buat keputusan tidak dakwa Ibrahim Ali

Umno masih tidak sedar diri

Surat terbuka kepada Pak Lah

Malaysia boleh, menghasut atau tidak?

PM Najib Mesti Dengar Cakap Idris Jalal

Kedegilan politik PKR dan DAP

Putrajaya perlu ‘political will’ pulihkan MAS

Terkuburnya harapan Erdogan dalam PAS
Semua...
Kritikan

Apa kerja PAS hari ini?

Elok Nik Abduh tumpu AJK PAS Pusat, MP Pasir Mas saja

Ke mana arah tuju PAS selepas isu Selangor dan Pengkalan Kubor?

Tindakan keluar Dewan Bukan Sifat 0rang Beradab

Krisis identiti dalam PAS

Katanya racun ditelan jua

PAS - Pemimpin Berfikiran "Usang' Harus Undur

PAS Mengamalkan "Realpolitik" Untuk Mencapai Hasratnya

Transformasi PAS masih banyak lompongnya?

Kecelaruan dinamisme dalam Pakatan
Semua...
Anonymous Online

Statistik RealTime Semasa:

Sila klik..
Detikdaily.Net :: View topic - Kenapa masih simpan menteri yg bodoh ?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log In Semak PMLog In Semak PM   Log inLog in 

Kenapa masih simpan menteri yg bodoh ?

 
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Politik Semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 10:53 am    Post subject: Kenapa masih simpan menteri yg bodoh ? Reply with quote




Ahmad Maslan dakwa fitnah pengaruhi harga saham FGV

Ahmad Fadli KC
12:57PM Jan 24 2013

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan mendakwa ketidaktentuan harga saham Felda Global Venture (FGV) sedikit sebanyak berpunca daripada fitnah yang ditaburkan oleh Pakatan Rakyat.

Dakwanya lagi, kegagalan FGV juga sentiasa dinanti-nantikan Pakatan Rakyat yang didakwanya paling gembira sekiranya ia berlaku.

"Pembangkang tak suka FGV ini berjaya, dan fitnah-fitnah mereka ini sedikit sebanyak mempengaruhi sentimen pelabur.

"Mereka ini jahat sebenarnya," kata Ahmad sewaktu mengulas prestasi harga saham FGV mutakhir ini.

Saham FGV merekodkan harga paling rendah di paras RM4.36 pada 21 Januari lalu - jauh lebih rendah daripada harga tawarannya - semasa kemelesetan Indeks Komposit Kuala Lumpur paling besar dalam tempoh 16 bulan.

Ia merupakan trend penurunan kedua sejak 27 Disember, semenjak penurunan pertama direkodkan di paras RM4.50 pada minggu pertama Disember lalu.

Ahmad bercakap kepada pemberita hari ini selepas majlis tandatangan perjanjian persefahaman usaha sama antara Permodalan YBK Sdn Bhd dan Paragon Matrix Sdn Bhd untuk membangunkan Serendah Wellness Sanctuary.

Projek yang dijangka menelan belanja RM2 bilion melibatkan pembinaan pusat berkonsepkan kesejahteraan dan kesihatan di Serendah.

Turut hadir di program itu, MP Hulu Selangor P Kamalanathan dan pengerusi YBK Datuk Zainal Sakom. - malaysiakini
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 10:54 am    Post subject: Reply with quote

kepada forumer yg pakar saham... logik ke apa yg dikatakan oleh ahmad maslan tu ?
Back to top
View user's profile Send private message
umau
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 21, 2009
Posts: 9577
Location: Negeri lagenda .. Hang Jebat

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 11:05 am    Post subject: Reply with quote

Saham jatuh dah mula nak salahkan dan tuding jari kat orang lain ... kan bangag namanya tu ..

Walau apa pun, pakcik & makcik felda dah sain borang, untuk bayar Rm50.00 sebulan yg tak tau, berapa keturunan baru langsai ...

Silap haribulan ... cucu cicit kencingkan kubur sebab Tok Yang dah buat hutang dan tak habis2 bayar dan cucu cocit yg kena tanggung, .. tak kena gaya tanah tergadai ..

Anak kecil main api ..
Back to top
View user's profile Send private message
Kingkent
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 20, 2009
Posts: 5525

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

Menteri otak begini bukan hanya tidak layak jadi menteri tapi jadi kerani FELDA pun tak layak...

Najib memang suka menteri2 yang dilantiknya lebih bodoh dari dia..
Walaupun tidak dinafikan ada 2 orang dikalangan kabinet yang agak cerdik...
Tapi Noh Omar tak termasuk ya...

Laughing Laughing Laughing Laughing

Kelulusan Najib sendiripun dipewrtikaikan....
Back to top
View user's profile Send private message
Arida
Member
Member


Joined: Nov 25, 2009
Posts: 451

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

Orang bijak mana ada dalam UMNO....Orang bodoh je ada dalam UMNO tu....
Back to top
View user's profile Send private message
21Halim
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 10076

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

Sebenarnya ada banyak unsur mempengaruhi turun-naik harga saham bukan hanya sentimen pelabur.
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3435

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Ini Menteri tahap bangang
Back to top
View user's profile Send private message
kimi
Member
Member


Joined: Jun 14, 2010
Posts: 612

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 9:32 pm    Post subject: Reply with quote

patriot wrote:
kepada forumer yg pakar saham... logik ke apa yg dikatakan oleh ahmad maslan tu ?



yang dia kata tuh boleh di masukan dalam fundamental tapi kebelakngan ni benda2 tuh tak banyak kesan..lebih kepada teknikal dan momentum longterm and shorterm period.berdsarakan graf di atas..price action dah breakout december lower.so dari segi teknikal price akan ke bawah lagi sebelum rebound as correction market atau meneruskan kenaikan. di sini saya nampak harga akan sideways dan ambil masa untuk retest highers price


Last edited by kimi on Fri Jan 25, 2013 9:46 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
abuamar
Moderator
Moderator


Joined: Apr 15, 2009
Posts: 4233

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

Kingkent wrote:
Menteri otak begini bukan hanya tidak layak jadi menteri tapi jadi kerani FELDA pun tak layak...

Najib memang suka menteri2 yang dilantiknya lebih bodoh dari dia..
Walaupun tidak dinafikan ada 2 orang dikalangan kabinet yang agak cerdik...
Tapi Noh Omar tak termasuk ya...

Laughing Laughing Laughing Laughing

Kelulusan Najib sendiripun dipewrtikaikan....


PM pun bkn nya cerdik sgt..sbb tu dia tak nak ambik org yg lbh cerdik dari dia
Back to top
View user's profile Send private message
viruscom
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 3435

PostPosted: Fri Jan 25, 2013 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

abuamar wrote:
Kingkent wrote:
Menteri otak begini bukan hanya tidak layak jadi menteri tapi jadi kerani FELDA pun tak layak...

Najib memang suka menteri2 yang dilantiknya lebih bodoh dari dia..
Walaupun tidak dinafikan ada 2 orang dikalangan kabinet yang agak cerdik...
Tapi Noh Omar tak termasuk ya...

Laughing Laughing Laughing Laughing

Kelulusan Najib sendiripun dipewrtikaikan....


PM pun bkn nya cerdik sgt..sbb tu dia tak nak ambik org yg lbh cerdik dari dia


Orang macam Mat Maslan dan Hishamuddin tu jangan kata Menteri...nak jadi Ketua Cawangan pun belum tentu layak kata seorang pekerja SWM yang dok ikut lori angkut sampah di tempat aku.
Back to top
View user's profile Send private message
Kingkent
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 20, 2009
Posts: 5525

PostPosted: Sat Jan 26, 2013 8:23 am    Post subject: Reply with quote

Saham Toyota dan Honda di Jepun telah jatuh 170 mata semalam di bursa saham Nikkei.....

Ini disebabkan fitnah PR terhadap UMNO di Malaysia...
Back to top
View user's profile Send private message
gobledegook
Moderator
Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 8564
Location: andaikata aku online, maka di depan notebook ler

PostPosted: Sat Jan 26, 2013 11:57 am    Post subject: Reply with quote


bukan aku kata... depa sdri Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
aidelisys
Junior Member
Junior Member


Joined: May 12, 2009
Posts: 328

PostPosted: Sat Jan 26, 2013 9:26 pm    Post subject: Reply with quote

patriot wrote:
kepada forumer yg pakar saham... logik ke apa yg dikatakan oleh ahmad maslan tu ?


Aduyai... BANGANG KE TAHAP OTOMEN!

AHAHAHHAHAHAHAHAHA
Back to top
View user's profile Send private message
lanung
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 20, 2009
Posts: 6794

PostPosted: Sat Jan 26, 2013 11:48 pm    Post subject: Reply with quote

aidelisys wrote:
patriot wrote:
kepada forumer yg pakar saham... logik ke apa yg dikatakan oleh ahmad maslan tu ?


Aduyai... BANGANG KE TAHAP OTOMEN!

AHAHAHHAHAHAHAHAHA


mmg logik pun..hihiiiiii..tgk lah....Media Kt Mesia Ni....
Back to top
View user's profile Send private message
abglong
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Apr 19, 2009
Posts: 2879

PostPosted: Sun Jan 27, 2013 6:28 am    Post subject: Reply with quote

bukan dia saja menteri bodo..
semua yg mana ada...
semuanya bodo..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Politik Semasa All times are GMT + 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

  Ahmad Lutfi Othman
  Azizi Abdullah
  Abdul Kadir Jasin
  Mahaguru58
  Merah Tinta
  Amdang 81
  Ibnu Hasyim
  Cucu Mat Kilau
  Tun Dr Mahathir
  Rockys Bru
  Screenshots
  Cikgu Nuri’s Online
  Attakiri
  Abu Ayysah
  Suhaimi Taib
  Redhuan D. Oon
  Lagenda Buta
  Orang Klawang
  Tok Pijat
  Zahid Yusof
  Taranama
  Pemuda BukitKatil
  Kedahlenie..!!
  Dr Fikrah
  Putera Batu
  Addin
  Budu Online

  ...penarik beca
  Roslan SMS Corner
  Amin Iskandar
  A L- H U S S E Y N
  Ketua Perusuh
  Kuda Kepang
  Kickdefella
  Kuda Ranggi
  Putera Maya
  Lanh14
  Wan Nordin Yaacob
  Khalid samad
  Jed Yoong
  Dr. Hj. Hamirdin
  Malaysia Waves
  Sofi Wahab
  Telahan Politik
  Boneka, Penyu, SPR
  Jamaludin Md Isa
  Helang Jagat
  Meli Kapak Jangak
  Hishamuddin Rais

  Tun Telanai
  Faisal Tehrani
  Ibrahim Baba
  Fudzail
  Drs Idham Lim
  Ust Nasrudin
  Zaharuddin.Net
  Al-Bakistani
  SaifulIslam.Com
  Dr. Mohd Asri
  sya~reformis
  al-Kerohi
  Aduka Taruna
  Nik Abdul Nik Aziz
  jahilGoBlog
  Edyesdotcom
  Bulan Penuh 2012
  Rosli Salem
  Che Kamala
  Rusli Islam
  klpost.com
  Jiwo Kelete
  Cenangau
  Pemuda Wilayah
  Lilahi taala
  Kalam Perantau
  Tempe Goreng
  Sokong PR
  Janggut
  Tarmizi Mohd Jam
  Kopitiam Bang Nan
  Pink Turtle
  Perisik Rakyat
  Siasahdaily
  Pahang daily
  Sabahdaily
  Kampus Negara
  Al Banjari
  Bumi Perak
  Zabidi Morad
  Ahmad Fadhil
  Eddie Putra
  Amirulreza
  Rozmal Malakan
  Republik kata
  Go Malaysia
  Ahli Parlimen PAS
  A.M.K.N.S.
  Ust Idris Ahmad
  Mummy Rokiah
  Greenboc
  Lagi....
* Tidak mengikut susunan keutamaan
design by ethaidesign.com