Home Hantar Artikel Ke Forum Menu Berita Menua Akaun Anda Tops Hits Maklum Balas Iklan
Iklan Berbayar

Produk Untuk Suami
Rawatan Dadah Secara Islam

Natural Energy Enchancer

Biofactor 9

Produk Untuk Suami Isteri

Perniagaan Online



Untuk tempahan iklan sila klik di sini
Login/Masuk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
Modules
· Home
· Arkib Berita
· Cetak Artikel
· Feedback
· Flash_Player
· Forums
· iklandetik
· Journal
· News_sol
· Private Messages
· PRK Sg. Limau
· Recommend Us
· Search
· Shout Box
· Submit News
· Surveys
· Top 10
· Topics
· TopikML
· Web Links
· Your Account
Shout Box

Only registered users can shout. Please login or create an account.
Rangking Forum
Kedudukan Forumer:
© 2009 Detikdaily
Online
Welcome, Anonymous
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: munabaiseemair
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 23191

People Online:
Visitors: 150
Members: 0
Total: 150
Minda Lutfi

Mengapa Prof Redzuan perlu dipecat?

'Ya, gaji menteri kita bukan besar sangat, tapi ...'

Riuh-rendah kisah Firdaus akan segera berakhir ....

Salut buat pemberani Jamhuri, Fadhil dan Aslam

"Percikan api di setiap kampus, termasuk kubu Umno"

Hubungan rapuh PAS-DAP?

Harap bertenang dengar loceng amaran, usah terjun tingkap!

Apa tarikan istimewa Pemilu Indonesia?

Menanti perarakan petani 1 Mei

Kesukaran saya sebagai OKU beristinjak di musim catuan air ini
Semua...
Pendapat

PAS Di Persimpangan

Jangan buat pelbagai tuduhan terhadap pemimpin

Tindakan Haji Hadi Awang "Tak Berapa Kena"

Insiden “Mana surat?”: Pertembungan politik lama dan baru

Judi: Usah hanya nampak kuman di seberang lautan

Bolehkah Najib menunjukkan kepimpinan yang berwibawa?

8 cara bantu Gaza

Selesaikan krisis di Selangor sebelum raya

Pengarah ICAO dan IATA perlu bertanggungjawab ke atas MH17 dan letak jawatan!

Alasan lucu Umno tentang pemimpin wanita
Semua...
Penulis Tamu

Hari Raya - Antara keceriaan dan kesedihan

Hanya agama mampu kawal manusia

Ramadan ditinggalkan, gerun kebesaran Allah

Nasib Pakatan Rakyat biarlah hanya ilusi saya

Khalid Seharusnya Malu Dengan Sokongan Pas, Haji Hadi Menambah Lagi Kecelaruan

Abdul Hadi yang membingungkan

The Selangor Menteri Besar Poser

PAS sedia hadapi perkembangan JB

Ketika Semua Memuji Najib, Jangan Sampai Terlupa Hakikat Ini...

Sebuah budaya bernama Ramadan
Semua...
Open Artikel

‘Boss-boss’ Umno jangan terus khayal dengan kepura-puraan

GST: Bukan sekadar penawar tetapi juga racun untuk BN

Nasib Khalid di hujung tanduk?

Cakap biar serupa bikin

Umno jangan mudah lupa budi institusi kesultanan Melayu

PRK Teluk Intan bukan mimpi indah BN dan Umno

Orang Teluk Intan sudah serik dengan DAP

Serangan peribadi terhadap Dyana Sofya adalah strategi tumpul

Perjuangan mendiang Karpal Singh vs perjuangan Umno dan BN

529 dihukum mati: Kudeta Mesir zalimi rakyat
Semua...
Kritikan

BN sudah rosak, jika nak rosakkan lagi, beri kepada PKR memperbaikinya

Kasihan Khalid diperlakukan sebegitu rupa

Tarikh prosiding kes UMSKAL tidak relevan

Bagaimana Pakatan Rakyat akan menjadi kerajaan alternatif?

Hudud Kelantan talian hayat untuk Umno?

Berhibur berselawat ramai-ramai itu sesat?

BN akui bina masjid kerana projek

Patutnya PAS tunjuk contoh pada SPR

Pakatan, pakar perangkap diri sendiri?

PAS tidak perlu apologetik muzakarah dengan Umno
Semua...
Anonymous Online

Statistik RealTime Semasa:

Sila klik..
Detikdaily.Net :: View topic - TUAN-TUAN,sila t/tangan PETISYEN ini untuk dpt perhatian PBB
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log In Semak PMLog In Semak PM   Log inLog in 

TUAN-TUAN,sila t/tangan PETISYEN ini untuk dpt perhatian PBB

 
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Politik Semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Tue May 07, 2013 4:00 pm    Post subject: TUAN-TUAN,sila t/tangan PETISYEN ini untuk dpt perhatian PBB Reply with quote

Malaysia citizens virtually voiced their concerns of widespread fraud in the country’s election via a petition at Change.org, urging the United Nations (UN) to intervene and investigate the irregularities.


Warganegara Malaysia sedang menyuarakan kebimbangan mereka mengenai penipuan meluas dalam PRU13 melalui petisyen di Change.org, petisyen bagi menggesa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk campur tangan dan menyiasat penyelewengan.


TUAN-TUAN..

SILA TURUNKAN TANDATANGAN PETISYEN ANDA DI www.change.org/GE13



sumber http://www.change.org/petitions/united-nation-voting-fraud-in-the-malaysian-ge13-calls-for-world-invigilation
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Tue May 07, 2013 4:08 pm    Post subject: Re: TUAN-TUAN,sila t/tangan PETISYEN ini untuk dpt perhatian Reply with quote

patriot wrote:
Malaysia citizens virtually voiced their concerns of widespread fraud in the country’s election via a petition at Change.org, urging the United Nations (UN) to intervene and investigate the irregularities.


Warganegara Malaysia sedang menyuarakan kebimbangan mereka mengenai penipuan meluas dalam PRU13 melalui petisyen di Change.org, petisyen bagi menggesa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk campur tangan dan menyiasat penyelewengan.


TUAN-TUAN..

SILA TURUNKAN TANDATANGAN PETISYEN ANDA DI www.change.org/GE13



sumber http://www.change.org/petitions/united-nation-voting-fraud-in-the-malaysian-ge13-calls-for-world-invigilation




Quote:
Signed
with 200,740 supporters



memerlukan lagi 99,000 tanda tangan petisyen untuk melengkapkan jumlah 300,000.
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Tue May 07, 2013 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

Malaysian cetizens cry fraud


The Jakarta Post, Jakarta | World | Tue, May 07 2013, 11:30 AM

Malaysia citizens virtually voiced their concerns of widespread fraud in the country’s election via a petition at Change.org, urging the United Nations (UN) to intervene and investigate the irregularities.

In less than 24 hours, more than 140,000 people have signed a petition at www.change.org/GE13 which was started only hours after Malaysia’s ruling National Front coalition was declared the winner.

Change director for Asia Pacific, Nick Allardice, said that the figure was increasing so rapidly it might be Change’s fastest-growing petition ever.

“Growth has reached 1,300 signatures per minute and it [the petition] is being spread to 1,100 petitioners per minute,” Allardice told The Jakarta Post on Monday.

Usman Hamid, the Change Indonesia’s co-founder, said “This could be the first ripples of a huge transformational wave, as happened in the Arab Spring. Even in the most restrictive conditions in Malaysia, people empowerment is possible through digital media,” he went on.

In his petition, Terry Kok, Kuala Lumpur resident, said “The cyber media is the only place left in which the Malaysian people can demand a fair election result. What we want is only that we be heard”.

Kok said that if the UN could conduct an investigation into the fraud, then more people would know what had happened in the country. When the international awareness started to grow, transparency would follow and the truth would be revealed.

“Our voices have been robbed in our own country,” said Kok. (ebf)







Warganegara Malaysia telah menyuarakan kebimbangan mereka kerana penipuan meluas dalam pilihan raya negara melalui petisyen di Change.org, menggesa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk campur tangan dan menyiasat penyelewengan.

Dalam masa kurang daripada 24 jam, lebih daripada 140,000 orang telah menandatangani satu petisyen di www.change.org/GE13 yang dimulakan beberapa jam sahaja selepas pemerintah Barisan Nasional Malaysia telah diisytiharkan pemenang.

Pengarah Perubahan bagi Asia Pasifik, Nick Allardice, berkata angka itu meningkat begitu pantas dan ia mungkin petisyen Perubahan yang paling laju.

"Pertumbuhan telah mencapai 1,300 tandatangan seminit dan ia [petisyen] sedang merebak ke 1,100 pempetisyen seminit," Allardice kepada The Jakarta Post pada Isnin.

Usman Hamid, pengasas Perubahan Indonesia, berkata "Ini boleh menjadi riak pertama gelombang transformasi yang besar, seperti yang berlaku di Spring Arab. Walaupun dalam keadaan pengawalan yang paling ketat di Malaysia, orang ramai mungkin lebih berkuasa melalui media digital, " katanya.

Dalam petisyen itu, Terry Kok, penduduk Kuala Lumpur, berkata, "media siber adalah satu-satunya tempat tinggal di mana rakyat Malaysia boleh menuntut keputusan pilihan raya yang adil. Apa yang kita mahu hanya yang kita telah dengar ".

Kok berkata bahawa jika PBB boleh menjalankan siasatan ke dalam penipuan, maka lebih ramai orang akan tahu apa yang telah berlaku di negara ini. Apabila kesedaran antarabangsa mula berkembang, ketelusan akan mengikuti dan kebenaran akan didedahkan.

"Suara kami telah dirompak di negara kita sendiri," kata Kok.


http://www.thejakartapost.com/news/2013/05/07/malaysian-netizens-cry-fraud.html
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Tue May 07, 2013 5:12 pm    Post subject: Re: TUAN-TUAN,sila t/tangan PETISYEN ini untuk dpt perhatian Reply with quote

[quote="patriot"]


Quote:
Signed
with 200,740 supporters




sudah meningkat naik hampir 1,500 t/tangan dalam masa sejam..


Quote:
Signed
with 202,091 supporters

97,909 NEEDED
Back to top
View user's profile Send private message
andreed
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Oct 11, 2009
Posts: 2608

PostPosted: Tue May 07, 2013 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

boleh percaya ke ni..?
kes di perancis pun senyap jer....
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Tue May 07, 2013 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

andreed wrote:
boleh percaya ke ni..?
kes di perancis pun senyap jer....


kau dah berputus asa ke ? ..just losing the battle but not the war..


Last edited by patriot on Tue May 07, 2013 9:52 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
andreed
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Oct 11, 2009
Posts: 2608

PostPosted: Tue May 07, 2013 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

patriot wrote:
andreed wrote:
boleh percaya ke ni..?
kes di perancis pun senyap jer....


kau dah berputus asa ke ?


Bro...
secara peribadi aku mengakui yg 110% aku FRUST..!!!

Sepatutnya dlm PRU 13 - PR berpeluang untuk merampas Putrajaya.
PR mempunyai 'pasukan' yg kuat dan mantap..
isu2 semasa yg menyebelahi PR
kebangkitan rakyat juga tinggi..
dan BN juga dalam keadaan lemah...

kalau mengikut strategi ''Art OF War'' peluang ini dah ada dan PR dah boleh mengatasi BN.

kalau nak tunggu lagi 5 tahun belum tentu faktor2 ini dapat dikekalkan..
dan faktor utama ialah....:-
Anwar Ibrahim akan tua..
Tok guru juga dah bersara..
Haji hadi pun dah berusia
Lim Kit Siang..Karpal... juga dah semakin tua..
Mat Sabu.. Mustaffa Ali juga dah berusia...
so adakah mereka mampu menggerakkan lagi PR..??



Dan jika Najib mamapu memperbaiki BN dan memantapkan semula BN dlm tempoh 5 tahun ini.. maka peluang untuk merampas Putrajaya akan hilang...


Crying or Very sad Crying or Very sad


Last edited by andreed on Tue May 07, 2013 10:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
patriot
Super Moderator
Super Moderator


Joined: Apr 18, 2009
Posts: 25763
Location: BERUS LEEdi ntuk tonyoh mulut macai..

PostPosted: Tue May 07, 2013 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

andreed wrote:
patriot wrote:
andreed wrote:
boleh percaya ke ni..?
kes di perancis pun senyap jer....


kau dah berputus asa ke ?


110% aku FRUST..!!!
kecewa...


c'mmon dreed...we just losing the battle..but not the war... diharap teruskan perjuangan hingga ke akhir hayat..
Back to top
View user's profile Send private message
andreed
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Oct 11, 2009
Posts: 2608

PostPosted: Tue May 07, 2013 10:11 pm    Post subject: Reply with quote

patriot wrote:
andreed wrote:
patriot wrote:
andreed wrote:
boleh percaya ke ni..?
kes di perancis pun senyap jer....


kau dah berputus asa ke ?


110% aku FRUST..!!!
kecewa...


c'mmon dreed...we just losing the battle..but not the war... diharap teruskan perjuangan hingga ke akhir hayat..


Bro...
secara peribadi aku mengakui yg 110% aku FRUST..!!!

Sepatutnya dlm PRU 13 - PR berpeluang untuk merampas Putrajaya.
PR mempunyai 'pasukan' yg kuat dan mantap..
isu2 semasa yg menyebelahi PR
kebangkitan rakyat juga tinggi..
dan BN juga dalam keadaan lemah...

kalau mengikut strategi ''Art OF War'' peluang ini dah ada dan PR dah boleh mengatasi BN.

kalau nak tunggu lagi 5 tahun belum tentu faktor2 ini dapat dikekalkan..
dan faktor utama ialah....:-
Anwar Ibrahim akan tua..
Tok guru juga dah bersara..
Haji hadi pun dah berusia
Lim Kit Siang..Karpal... juga dah semakin tua..
Mat Sabu.. Mustaffa Ali juga dah berusia...

so adakah mereka mampu menggerakkan lagi PR..??




Dan jika Najib mamapu memperbaiki BN dan memantapkan semula BN dlm tempoh 5 tahun ini.. maka peluang untuk merampas Putrajaya akan hilang...


peluang ini muncul hanya sekali dalm 5 tahun...Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
GamUhu
Member
Member


Joined: Jun 08, 2009
Posts: 443

PostPosted: Wed May 08, 2013 9:19 am    Post subject: Reply with quote

andreed wrote:
patriot wrote:
andreed wrote:
boleh percaya ke ni..?
kes di perancis pun senyap jer....


kau dah berputus asa ke ?


Bro...
secara peribadi aku mengakui yg 110% aku FRUST..!!!

Crying or Very sad Crying or Very sad

ikut hati mmglah frust bila dah lebih separuh umur habis dalam perjuangan nak tgk kerajaan baru dan hampir kemenangan pada adat tapi Allah uji lagi.

Insyallah tak putus harap pada Allah
Back to top
View user's profile Send private message
taufan
Moderator
Moderator


Joined: Mar 24, 2009
Posts: 7443
Location: Kuantan

PostPosted: Wed May 08, 2013 11:59 am    Post subject: Reply with quote

aku pun dah tandatangan petisen...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
oktqmail
V.I.P Member
V.I.P Member


Joined: Jul 15, 2009
Posts: 2072

PostPosted: Thu May 09, 2013 3:39 am    Post subject: Reply with quote

,,

,,adalah jihat Cyber ,

, sebenar nya SPR dah melampau,,

,,Deepa ni sanggup jadi penjenayah,,

,,memang patut kena panggil PBB ke tentera untuk menjaga pengundian juga pengiraan undi,,, dan buat undian semula di tempat yang telah SPR sabotaj,,

,,,,
Back to top
View user's profile Send private message
taf4
Moderator
Moderator


Joined: Jan 22, 2010
Posts: 10142
Location: tebu ereng, jombang, suroboyo, jawa timur

PostPosted: Thu May 09, 2013 8:03 am    Post subject: Reply with quote

taufan wrote:
aku pun dah tandatangan petisen...


Wak pong dah cap jari.

Geram ,,,,,,,,
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Detikdaily.Net Forum Index -> Politik Semasa All times are GMT + 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

  Ahmad Lutfi Othman
  Azizi Abdullah
  Abdul Kadir Jasin
  Mahaguru58
  Merah Tinta
  Amdang 81
  Ibnu Hasyim
  Cucu Mat Kilau
  Tun Dr Mahathir
  Rockys Bru
  Screenshots
  Cikgu Nuri’s Online
  Attakiri
  Abu Ayysah
  Suhaimi Taib
  Redhuan D. Oon
  Lagenda Buta
  Orang Klawang
  Tok Pijat
  Zahid Yusof
  Taranama
  Pemuda BukitKatil
  Kedahlenie..!!
  Dr Fikrah
  Putera Batu
  Addin
  Budu Online

  ...penarik beca
  Roslan SMS Corner
  Amin Iskandar
  A L- H U S S E Y N
  Ketua Perusuh
  Kuda Kepang
  Kickdefella
  Kuda Ranggi
  Putera Maya
  Lanh14
  Wan Nordin Yaacob
  Khalid samad
  Jed Yoong
  Dr. Hj. Hamirdin
  Malaysia Waves
  Sofi Wahab
  Telahan Politik
  Boneka, Penyu, SPR
  Jamaludin Md Isa
  Helang Jagat
  Meli Kapak Jangak
  Hishamuddin Rais

  Tun Telanai
  Faisal Tehrani
  Ibrahim Baba
  Fudzail
  Drs Idham Lim
  Ust Nasrudin
  Zaharuddin.Net
  Al-Bakistani
  SaifulIslam.Com
  Dr. Mohd Asri
  sya~reformis
  al-Kerohi
  Aduka Taruna
  Nik Abdul Nik Aziz
  jahilGoBlog
  Edyesdotcom
  Bulan Penuh 2012
  Rosli Salem
  Che Kamala
  Rusli Islam
  klpost.com
  Jiwo Kelete
  Cenangau
  Pemuda Wilayah
  Lilahi taala
  Kalam Perantau
  Tempe Goreng
  Sokong PR
  Janggut
  Tarmizi Mohd Jam
  Kopitiam Bang Nan
  Pink Turtle
  Perisik Rakyat
  Siasahdaily
  Pahang daily
  Sabahdaily
  Kampus Negara
  Al Banjari
  Bumi Perak
  Zabidi Morad
  Ahmad Fadhil
  Eddie Putra
  Amirulreza
  Rozmal Malakan
  Republik kata
  Go Malaysia
  Ahli Parlimen PAS
  A.M.K.N.S.
  Ust Idris Ahmad
  Mummy Rokiah
  Greenboc
  Lagi....
* Tidak mengikut susunan keutamaan
design by ethaidesign.com