Header

New BMW X5 dijangka kuasai pasaran SAV

BMW Group Malaysia hari ini memperkenalkan generasi ketiga model utamanya dalam segmen Kenderaan Aktiviti Sukan Premium (SAV), BMW X5.
  
Model itu yang ditampilkan dengan dua varian, X5 35i dan X5 30d, dijangka menguasai pasaran SAV di Malaysia tahun ini.
  
BMW X5 telah menjadi penanda aras baharu dalam segmen pasaran SAV dengan prestasi dan kecekapan yang bertambah baik di samping keselesaan lebih tinggi, serba boleh dan menampilkan ciri-ciri kemewahan.
  
"Dengan X5 baharu dan model baharu akan datang yang akan diperkenalkan tahun ini, kami yakin dapat mencapai pertumbuhan dua angka tahun ini," kata Ketua Pegawai Eksekutif BMW Group Malaysia Gerhard Pils hari ini.
  
Bercakap kepada pemberita di pelancaran BMW X5 baharu di sini, hari ini, beliau berkata model itu juga dijangka meningkatkan bahagian pasaran pengeluar Jerman itu sehingga 40 peratus dalam segmen SAV premium.
  
BMW X5 35i menampilkan dua tempat duduk ketiga tambahan, Paparan Di Cermin Depan (HUD), Pakej Gantungan Adaptif, kawalan peredam dinamik, gantungan belakang pneumatik bagi keselesaan yang sempurna.
  
Kedua-dua X5 35i dan X5 30d disediakan dengan pengawal sentuhan i-drive, sistem lampu puncak LED bagi alur tinggi dan rendah dengan pilihan tiga warna berbeza.
  
Model X5 baharu itu boleh ditempah bermula hujung minggu ini di semua wakil pengedar syarikat di seluruh negara. 
  
Anggaran harga runcit di atas jalan tanpa insurans bagi BMW X5 35i ialah RM598,800 manakala X5 30d RM558,800. - Bernama


No comments

Theme images by billnoll. Powered by Blogger.