Header

Isa Samad keluar Umno, tegas mahu bertandingPETALING JAYA: Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad yang berhasrat untuk bertanding pada pilihan raya kecil Port Dickson mengumumkan keluar Umno malam tadi.

Bekas menteri besar Negeri Sembilan itu berkata dia membuat keputusan meninggalkan Umno kerana mahu bertanding sebagai calon bebas.

Media melaporkan Isa sebagai berkata surat meletakkan keahlian Umno sudah dihantar ke ibu pejabat 2 hari lalu.

“Saya tinggalkan Umno kerana nak bertanding…jadi tak timbul isu kena lucut. Saya lucut diri saya sendiri,” katanya lapor Astro Awani.

Terdahulu, ahli majlis kerja tertinggi Umno Datuk Mohd Sharkar Shamsudin memberi amaran keahlian mana-mana ahli parti itu yang bertanding sebagai calon bebas akan terlucut secara automatik.

“Kita ucapkan selamat berjaya kepada Isa jika benar-benar beliau hendak bertanding sebagai calon bebas di Port Dickson nanti,” katanya kepada pemberita malam tadi.

PRK Port Dickson dijangka menyaksikan 5 penjuru selepas Isa mengumumkan dia juga mahu merebut kerusi itu.

Selain Isa, Anwar, yang menggunakan pilihan raya itu untuk kembali ke Parlimen, dijangka akan berdepan calon PAS, Leftenan Kolonel (B) Mohd Nazari Mokhtar, calon Parti Rakyat Malaysia Ahmad Kamarudin dan calon bebas, Stevie Chan.

Warga Port Dickson akan memilih wakil rakyat mereka pada 13 Oktober ini selepas 14 hari berkempen.
....
Tokei Kangkung
http://tokeikangkung.blogspot.my/

No comments

Theme images by billnoll. Powered by Blogger.