Header

Rakan dalam Pakatan Harapan tidak ikhlasINILAH masalah di antara rakan-rakan dalam Pakatan Harapan! Segelintir daripada mereka tidak ikhlas sesama sendiri.

Sekiranya inilah sikap tidak ikhlas dan tiada semangat kesetiakawanan sesama kita, macam mana Tun Dr Mahathir Mohamad nak kemudi negara ke era lebih gemilang dan cemerlang?

Tikam belakang sesama sendiri sentiasa berlaku yang akhirnya kita terpaksa buang masa untuk memikirkan bagaimana hendak menangkis serangan sesama kawan-kawan sendiri!

Kerja-kerja untuk membina semula negara sukar dilaksanakan secara licin dan berkesan! Banyak masa kena buang untuk 'fire fighting!!'

Memberi komen-komen negatif terhadap Dr Mahathir di luar negara amat tidak wajar. Ini cukup tidak beretika!

Di dalam negara, kita semua lafaz sokongan pada Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri tetapi bila berada di luar negara kita beri gambaran negatif pula terhadap beliau.

Ini menunjukkan kita tidak ikhlas sesama rakan-rakan di dalam Pakatan Harapan!! Sikap yang seperti ini tidak harus berada pada sesama kita!!

YB Nurul Izzah mempunyai pelbagai platfom terbaik di dalam negara untuk meluahkan perasaan tidak puas hati beliau pada Dr Mahathir.

Ahli Parlimen Permatang Pauh ini amat emosional dan tidak rasional.

Kenapa beliau harus terus mengungkit kisah-kisah silam di saat semua sudah berikrar untuk berganding bahu secara erat untuk bina semula negara yang telah teruk dirosakkan oleh kerajaan kleptokrasi pada suatu masa dahulu.

Ini adalah masa untuk kita semua menggembeleng tenaga bagi bina semula tanahair yang tercinta ini.

Sesungguhnya, adalah tidak wajar serta tidak beretika untuk YB Nurul Izzah meluahkan kata-kata tersebut pada Dr Mahathir di dalam interbiu beliau dengan akhbar the New Straits Time Singapura dua hari yang lepas.

Bagi saya, YB Nurul Izzah cukup matang di dalam politik dan saya juga amat yakin beliau sendiri akan setuju dengan pandangan yang beliau lontarkan pada Perdana Menteri di Singapura amat tidak beretika sama sekali.

Kenyataan tersebut tidak harus keluar dari seorang tokoh politik yang agak berpengalaman kerana ia bukan saja bakal mengaibkan imej Dr Mahathir tetapi juga maruah negara turut tercemar.

Ini adalah satu gerakan yang dirancang secara terancang untuk menjatuhkan kredibiliti Dr Mahathir seterusnya menggulingkan beliau dari jawatan Pedana Menteri Malaysia.

Gerakan untuk menggulingkan Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri masih digerakkan oleh kalangan tertentu demi untuk mencapai agenda politik mereka.

Dr Mahathir harus terus berwaspada di antara bulan Mac sehingga November tahun ini.

Seandainya kalangan parasit ini bersikap keterlaluan, saya akan perangi mereka secara habis-habisan walaupun terpaksa lawan seorang diri.

'Alang-alang seluk pekasam; biar sampai ke pangkal lengan!' Pantang anak melayu berundur sebelum melawan.

Khairuddin Abu Hassan,
Penyelaras Parlimen Jasin


No comments

Theme images by billnoll. Powered by Blogger.