Header

Exco Aziz Bari nafi cuba jatuhkan MB Perak


IPOH: Naib Pengerusi DAP Perak, Abdul Aziz Bari berkata, beliau tiada rancangan menjatuhkan Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu.

Katanya, pelantikan Faizal ditentukan Majlis Presiden Pakatan Harapan serta pimpinan parti sebelum mendapat kelulusan istana.

“Bodoh jika saya jatuhkan menteri besar sendirian, tidak logik.

“Saya akan ikut pendirian DAP untuk menyokong Ahmad Faizal Azumu sebagai menteri besar Perak dan terus berkhidmat kepada rakyat dengan ikhlas,” katanya selepas melawat bilik media pada persidangan Dewan Undangan Negeri ke-14 di sini, hari ini.

Beliau mengulas laporan sebuah akhbar berbahasa Inggeris mengenai kritikannya terhadap Faizal dan mendakwa dirinya sanggup “menukar baju” DAP kepada PPBM, jika itu diperlukan untuk menjadi menteri besar Perak.

Aziz yang juga pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Teknologi, Sains dan Alam Sekitar negeri menyifatkan laporan itu tidak tepat dan mengelirukan.

“Saya tetap setia sebagai ahli DAP dan isu pertukaran baju kepada parti politik lain tidak timbul. Saya menyeru semua pihak tidak mempercayai pembohongan pembangkang, sebaliknya menyokong usaha kerajaan PH fokus kepada pembangunan negara serta menjaga kebajikan rakyat.”

Katanya, beliau percaya kepada kebebasan media dan berjuang untuknya sebelum menjadi wakil rakyat.

“Namun, kebebasan akhbar ini boleh disalahgunakan, boleh silap. Wartawan bukan malaikat, ada agenda yang ditentukan oleh pemilik akhbar, wartawan juga manusia biasa.”

DETIKDAILY
http://www.detikdaily.net/
https://www.facebook.com/detikdaily
https://t.me/detikdaily


Iklan Berbayar :
Anda Sakit Lutut? Sakit Tulang Belakang?Slip Disc? Sukar Solat Berdiri.. Cuba Ikhtiar Disini❯❯❯KLIK SINI❮❮❮

No comments

Theme images by billnoll. Powered by Blogger.