Header

Gangguan bekalan air: Jamal Md Yunos kembali bertuala


SHAH ALAM -
Selepas beberapa tahun lalu videonya bertuala mandi di hadapan Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor tular di laman sosial, Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos 'buat hal' lagi.

Menerusi Facebook rasminya semalam, Jamal berkongsi tiga video pendek kurang dua minit yang dua daripadanya memaparkan dirinya dalam keadaan bertuala dengan latar belakang sungai dikatakan di Tanjung Malim.

Jamal dalam salah satu video berkenaan bertanyakan tentang tindakan dilakukan Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berhubung isu gangguan air yang melanda negeri ini sejak Khamis lalu.

"Dulu saya bertuala datang ke SUK (Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor) ingin menumpang mandi di Pejabat Menteri Besar ketika itu Datuk Seri Mohamed Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor, saya dikatakan gila.

"Saya dikecam dengan hebatnya, (video saya) ditonton lebih 20 juta orang di seluruh negara dan dunia, kata saya seorang yang tidak siuman lagi.

"Tapi pada hakikatnya apa yang saya lakukan ketika itu adalah ingin memberitahu kerajaan negeri permasalahan air ini amat besar kesannya kepada rakyat," memetik rakaman video yang dikongsikan 20 jam lalu.

Jamal dalam rakaman sama memaklumkan, beliau berharap kerajaan negeri di bawah Pakatan Harapan (PH) dapat memberikan fokus dan keutamaan bagi menangani permasalahan air.

    "Apa pun masalahnya kita tak kira, sungai tercemar, mesin rosak, jana kuasa terbakar dan 'whatever', tetapi masalah yang berlaku itu memberi kesan kepada jutaan manusia.

"Sampai bila masalah air ini akan diselesaikan? Soalnya.

______
DETIKDAILY
http://www.detikdaily.net/
https://www.facebook.com/detikdaily
https://t.me/detikdaily

No comments

Theme images by billnoll. Powered by Blogger.